Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Minamizuka Shingo: "Rózsa Sándor. Betyár vagy bandita"

rozsa_sandor_betyar_vagy_bandita_lharmattan.jpg

 
 
Szerző:
Minamizuka Shingo
Cím:

Rózsa Sándor - Betyár vagy bandita?

Alcím:
 
Kiadó:
LHarmattan
Leírás:
 
Aki szereti a népszerű, de tudományos alaposságú történelmi tárgyú műveket, biztosan élvezettel fogja végig olvasni MINAMIZUKA SHINGO, a jeles japán hungarológus RÓZSA SÁNDOR - BETYÁR VAGY BANDITA című könyvét. A kitűnő történész, a Tokioi Egyetem professzora évtizedek óta a magyar kultúra, a magyar történelem tolmácsolója, közvetítője és kutatója Japánban.

Jelen műve, amely az angol kiadás alapján kerül a magyar olvasóközönség elé, a magyar történelem egyik sajátos fejezetéről, egyik legizgalmasabb figurájáról, Rózsa Sándorról, a betyárról, a szociális banditáról mond újat és eredetit.

Rózsa Sándor, a betyár meghatározó szerepet játszott a XIX. század végén felerősödött magyarországi agrárszocialista mozgalom történeti előkészítésében.A század végére kiteljesedett mozgalom jobb munkafeltételeket és földreformot követelt a parasztság számára.

A társadalmi bandita fogalmának elméleti kifejtéséből kiindulva a szerző a XIX. századi magyar agrártársadalom részletes, alapos történeti elemzését nyújtja a művében. A magyar történelem e sokat vitatott,de annál kevésbé feltárt alakja nemcsak a sajátos hazai betyárok tipikus megtestesítőjeként áll előttünk..

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.